FAQ

Spørmål og svar

Her samler vi våre vanligste spørsmål og svar i hvert forretningsområde. Hvis du mot alle odds ikke finner svaret på spørsmålet ditt, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.

Generelle spørsmål

Vi er tilgjengelige hver ukedag mellom kl 08.00-16.30 (lunsjstengt mellom 12.00-13.00).
Avvik kan forekomme i helligdager og høytider.

Vi er produsenter og selger bare produktene våre gjennom grossister. Kontakt oss så hjelper vi deg med å finne din nærmeste grossist.

Vi har hovedkontor, sentrallager og produksjon i Sverige/Halmstad. I tillegg til det norske markedet, har vi også salg av produktene våre i Sverige og Danmark.

Spørsmål om KJ-MA SYSTEM®

Rør og rørdelar kobles enkelt sammen med en mekanisk kobling (ULTRAJET® eller JET® kobling) og skrus på med en skrutrekker.

Klamring  av KJ-MA SYSTEM® må utføres slik at rørfugen ikke utsettes for slike bøyningsspenninger at det kan oppstå lekkasje. Kabel uten beslag er festet med maksimalt 2000 mm mellom klemringene. Avstanden mellom klamring og kobling kan være maksimalt 750 mm. Stående kabel er festet med maksimalt 2000 mm mellom klemringene eller maksimalt 2000 mm fra støping i bjelkelag.

KJ-MA SYSTEM® er testet iht. EN13501-1:2007 og er klassifisert som A2-s1, d0, en sterk klassing for produktets branntekniske atferd:

A2 = Ubrennbart materiale
s1 = Bygningsdelen kan avgi en svært begrenset mengde branngasser
d0 = brennende dråper eller partikler må ikke avgis fra bygningsdelen.

Vi anbefaler at KJ-MA Stamrørsstøtte brukes i hver tredje etasje, sammen med Sylomerpakning. På denne måten reduseres risikoen for stam-lyd og hovedledningen avlastes.

 

Alle koblingene våre kan støpes inn. Hvis det derimot er en risiko for at fukt kommer i kontakt med koblingen, bør en kobling av klasse C brukes.

For overganger fra støpejern til plast, bruk JET®B, JET®M eller JET®REDUX-koblingen. I DE75 og DN100 anbefaler vi også at du bruker KJ-MA Innstikkshylse.

KJ-MA Rørdeler er beskyttet med epoxy i endene og er testet godkjent i sin helhet. Hvis du kuter en KJ-MA Rørdel, fjerner du epoxy belegget fra rørdelen og endrer produktets design, noe som betyr at vi ikke lenger kan garantere produktets holdbarhet. Dette er ikke noe vi anbefaler, da du som kutter rørdelen tar ansvar for produktets videre funksjon. Derfor fraråder vi å kutte KJ-MA Rørdeler, utenom KJ-MA Apparatrør rett,  hvor røret kan kuttes.

Rør og beslag er belagt med epoxy og oppfyller gode marginer kravene i henhold til produksjonsstandarden EN877. Minimumstykkelsen på epoxybelegget er gitt nedenfor.

 

Rør
Utvendig: 40 µm
Innvendig: 120 µm

 

Rørdeler
Utvendig: 120 µm
Innvendig: 120 µm

KJ-MA SYSTEM® er på lager i praktisk talt alle større grossistlager i Norge. Vi har også vårt sentrallager i Sverige/Halmstad, noe som betyr at vi raskt og enkelt kan distribuere produkter som er etterspurt. 

Rør, rørdeler og koblinger i KJ-MA SYSTEM® er tilgjengelig i følgende dimensjoner:
 

DN/DE Innvendige mål (mm) Utvendige mål (mm)
DN50 50 58
DE75 67 75
DN100 100 110
DN150 150 160
DN200 200 210
DN250 250 274
DN300 300 326

 

Ofte stilte spørsmål om håndpumper

Alt avhenger av hvilken kapasitet du trenger og hvilken type væske som skal transporteres gjennom pumpen. Våre pumper har en kapasitet på mellom 20-50 liter / minutt (kapasiteten er oppgitt til 80-100 pumpeslag / minutt). Hvis pumpen skal brukes til glykol, gjelder "Vingepumpe utførelse C".

Det viktigste er at hullet er stort nok til at hele pumpeinnsatsen senkes. Sylinderen er ca 13 cm i diameter, noe som betyr at hullet skal være minst 14 cm i diameter. Hullet skal heller ikke være for stort da fotplaten trenger plass for å kunne festes ordentlig til tilkoblingsplattformen. Kontakt en lokal installatør hvis du er usikker.

Hvis du ser på støpningen på pumpehodet og det står "12" der, er det Gårdspump Nr. 12 fra oss. På den andre siden av pumpehodet skal det også være ML, du kan også sjekke dette for å være sikker på saken din.

 

Gårdspump-nr-12-pumphuvud.JPG

Hvis du har en håndpumpe av et annet merke enn Gustavsberg Rörsystem, anbefaler vi at du kontakter produsenten av pumpen din. Vi kan ikke gi noen garantier for at reservedelene våre passer til pumper av andre merker.

Ettersom pumpen er utstyrt med et dreneringshull, tømmer pumpen seg for vann etter hver bruk. Dette minimerer risikoen for at det blir igjen vann i pumpen og fryser. Selve kulden skader ikke pumpen.

 

Den vanligste årsaken er at stein eller grus har kommet inn i sylinderen på grunn av mangel på en bunnventil med sil, eller at den er feilmontert. Start med å undersøke om det kan være årsaken. Hvis det skyldes noe annet, kan du kontakte nærmeste forhandler for ytterligere råd.

Vi har et komplett utvalg av reservedeler til Gårdspump nr 12. 

Installasjon av bunnventil og slange er et krav for at pumpen skal fungere. Bunnventil og slange kjøpes separat.

Vi er produsenter og selger bare produktene våre gjennom grossister. Kontakt oss så hjelper vi deg med å finne din nærmeste grossist.